SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Belediye Başkanı tekrar genel yetki istedi meclis vermedi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumunda iptal ettiği Başkan Öz’ün yetkileri yeniden gündeme gelirken bir kez daha red edildi. Başkan Öz’ün iade ettiği karar, Meclis’te Teklif karar olarak görüşülürken CHP gurubunda ise gerginlikler yaşanmasına sebep oldu.

 

Cumhuriyet Halk Parti’li Belediye Meclis Üyeleri arasında bir süre önce başlayan bölünme ve guruplaşma hat safhaya ulaştı. Belediye Başkanı Öz’ün Eylül ayı oturumunda alınan yetkilerinin yeniden verilmesi konusunda sert tartışmaların yaşandığı Meclis toplantısında, CHP’liler birbirlerini ihanet etmekle suçladılar.

CHP Kartal Belediye Meclis gurubunda sular bir türlü durulmuyor. Eylül ayı Meclis toplantısında, Altınok Öz’e 2009- 2010 ve 2012 yıllarında verilen ve aralarında Samandıra’da bulunan 223 bin metrekarelik arazinin satışı, kiralanması ve Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yetkilerinde bulunduğu genel yetkiler CHP’li İbrahim Doğan ve Orhan İspekter’in önergeleriyle geri alınmıştı. Öz’ün yetkilerinin alınmasında AK Parti gurubu da Doğan ve İspekter’e destek vermişti.

Yetkileri alınan Başkan Öz, tekrar meclise iade etti

Elinden yetkileri alınan Belediye Başkanı Altınok Öz, aynı konuların yeniden görüşülmesi ve yetkilerin tekrar verilmesi için Meclis  kararını iade etti. Bunun üzerine CHP gurubu Meclis toplantısı öncesinde geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi. Partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Orhan İspekter ve İbrahim Doğan’ın alınmadığı gurup toplantısına Belediye Başkanı Altınok Öz ve İlçe Başkanı Kamer Gök’te katıldı. Toplantı da yetki konusunun hukuk komisyonuna sevk edilmesi konusunda grup kararı alındı.

İŞLER TERS GİTTİ

Meclis toplantısında CHP gurup Başkanvekili Osman Güdü, Belediye Başkanı Altınok Öz’e iade edilmesi istenilen yetkilerin görüşülmesi ve incelenmesi için hukuk komisyonuna sevk edilmesini istedi.

TEKLİF KARAR

Bu sırada önerge veren İbrahim Doğan’da gündemin teklif karar olarak görüşülmesini ve oylanmasını istedi. Yapılan oylamada AK Parti gurubunun yanısıra 6 CHP’li üye gündem maddesinin teklif karar olarak görüşülmesi yönünde oy kullandı. Böylece yetki konusu teklif karar olarak görüşülmeye başlandı.

HUKUKA AYKIRI

Söz alan CHP’li İbrahim Doğan, “Eylül ayı toplantısında Belediye Başkanına verilen üç yetkinin yasaya aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Bu meclis kararının yasaya aykırı karar verildiği gerekçe gösterilerek Başkan tarafından iade edildi. Başkanın gerekçeleri mesnetsizdir. Bizim vermiş olduğumuz yetkileri AK Parti gurubu tarafından mahkemeye taşındı. Bölge İdare Mahkemesi de yetki verilmesinin hukuka uygun olmadığını dile getirerek iptal etti. Yani Meclisin vermiş olduğu kararı Mahkemede tescilledi. Eğer Meclis aynı yetkilerin Başkana tekrar verilmesinde ısrar ederse, hukuku çiğnemiş olacaktır”dedi.

Doğan, dayatma ahlak dışı!

Meclis olarak hukuka ve yasalara uygun karar aldıklarının altını çizen Doğan, “Meclis Üyeleri burada nesne değildir. Hakikat burasıdır. Dayatmalar hiç bir ahlaka sığmaz. 5393 sayılı Belediyeler Kanununda Meclisin ve Başkanın görevleri bellidir, Meclis yaşa dışı iş yapmaya zorlanamaz denilmektedir. Bu iade ile hukuk çiğnenmiştir” dedi.

Taner Özdemir, böyle genel yetki verilemez,

Meclis Başkanı Taner Özdemir ise konuyu bölge milletvekili Celal Dinçer’e sorduğunu dile getirerek, “Başkana böyle yetkilerin verilmeyeceğini söyledi. Hatta aynı konuyu Metin Ağırman’da doğruladı” dedi.

Güdü, ihanetleri görüyoruz!

Bu arada CHP gurup Başkanvekili Osman Güdü ise, 4 yıllık sürenin geride bırakıldığını belirterek “Mecliste şimdiye kadar bir çok karar alındı. Verilen yetkiye istinaden Başkan yanlış iş yapmadı. Burada ihanetleri görüyoruz. Bir bardak suda fırtına kopartılıyor” dedi.

Bunun üzerine Meclis Başkanı Özdemir ile Güdü arasında gergin bir hava oluşurken, Özdemir, “Partiye kimlerin ihanet ettikleri ortada” diye konuştu. Güdü, “Meclis Başkanı bugün farklı tavır içinde. Kendisine görevini hatırlatıyorum” dedi.

CHP’lilerden İmdat Demirci, Belediye Başkanına önyargılı davranıldığını dile getirirken Ali Haydar Süslü ise, “Mahkeme kararı ortadadır. Meclis iradesini saf dışı bırakamaz. Biz burada doğru bir karar vermeye çalışıyoruz” dedi.

HADDİNİZİ BİLİN

Yeniden söz alan İbrahim Doğan, her kesin haddini bilmesi gerektiğini belirterek, “Burada alınan kararların hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu, kimlerin ihanet içinde olduklarını halk karar verecek. Kimin sosyal demokrat, kimin rantçı olduğunu halk kararını verdi. Bizim partililiğimizi dün gelenler sorgulayamaz. Biz yetkileri Nevşehir’den otel alınsın diye vermedik, bu yetki ile alındı geri döndü Meclis kararı alındı” dedi.

YETKİ VERİLMEDİ

Uzun süren tartışmaların ardından Meclis Başkanı Taner Özdemir, iki ayrı oylama yaptırdı. Aralarında İbrahim Doğan, Orhan İspekter, Kemal Uyan, Atilla Duman, Ali Haydar Süslü’nün de bulunduğu CHP’liler ile AK Parti gurubu yetkilerin yeniden verilmemesi konusunda oy kullandı. CHP gurubunun azınlık duruma düşmesi üzerine Belediye Başkanı Altınok Öz’ün istediği yetkiler kendisine verilmedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]