SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Meclis, Başkan Öz’e verdiği yetkileri geri aldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Meclisi, Eylül ayı ilk oturumunda Belediye Başkanı Altınok Öz’e daha önceden verdiği yetkileri geri aldı. Başkan Öz, özellikle Deprem Dönüşüm Projelerinde yetkisiz kaldı.
İbrahim Doğan ile Orhan İspekter’in bu davranışı Kartal halkından büyük takdir topladı.

 

CHP’nin dik duruşlu sosyal demokrat, halkçı meclis üyesi İbrahim DOĞAN’ın gündeme getirdiği yetkileri geri alma talebi, CHP’li meclis üyelerinde şok etkisi meydana getirdi.

 

Kartal Belediye Meclisi, CHP’li Başkan Altınok Öz’e 2009 ve 2010 yıllarında verdiği yetkileri Meclis kararıyla iptal etti. Belediye Başkanı Öz’ün bu yetkilere dayanarak yaptığı çalışmalar ise tartışma konusu oldu.

Doğan, kendisine destek olacağını söyleyip geri duranlara sert tepki gösterdi!

CHP’li Kartal belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e verilen yetkiler elinden alındı. Başkan Öz’e soğuk duş etkisi yapacak olan Meclis toplantısında sert tartışmalar yaşanırken, olayı gündeme taşıyan Belediye Başkan eski Yardımcısı İbrahim Doğan bazı meclis üyelerinin sokakta konuşmalarına rağmen Meclis’te iradelerine kelepçe vurulduğunu söyledi.

ÇARK (MI) ETTİLER!:

CHP’li bazı Belediye Meclis üyelerinin Meclis toplantısı öncesinde, İbrahim Doğan’ın gündeme getirdiği yetki iptali ile ilgili maddeye destek vermeleri beklenirken, toplantı sırasında ise Başkan Öz lehine oy kullandıkları gözlendi. Özellikle CHP’li Meclis Üyeleri Ali Haydar Süslü, Taner Özdemir ve Metin Uluyurt’un destek vermeleri beklenirken, Öz’ü savunmaları ise diğer Meclis üyelerini kızdırdı.

Doğan, yürekli olun, dik durun!

Daha önce kendisine Belediye Başkanına verilen yetkilerin yanlış olduğunu söyleyen bazı Meclis Üyelerinin salonda iradelerine kelepçe vurduklarını da söyleyen Doğan, “Bu yetkiler yanlış oldu, geri alalım diyen ve sokakta konuşan Meclis üyelerinin iradelerine kelepçe vurulduğunu görüyorum. Çam ağaçlarının altında benim kafama vuranlar, yapılan yanlış işlerin faturası Meclise çıkıyor diyenler, biraz yürekli olacaklar. Belediye Başkanı yanlışa düşüyor diyorsunuz, iradenizi kullanmıyorsunuz” dedi.

Kartal kamuoyu bundan sonra her şeyden haberi olacak!

2009 yerel seçimlerinde iş başına gelen CHP’li Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e Meclis üyeleri alınacak kararlarda kendi iradeleri doğrultuda olmasını istediler. Meclis 2009-2010 ve 2012 yıllarında Başkan Öz’e verdikleri bir çok yetkiyi eylül ayı Meclis toplantısında oy çokluğu ile iptal etti. Belediye Başkanı Öz’e yakınlığı ile bilinen Meclis Üyelerinin,  yetki iptal maddesinin görüşülmesine engel olmak istemeleri ise fayda etmedi.

Başkana geniş yetkiler verilmişti!

Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Meclisi ve Encümen’in vereceği kararları tek başına alıp uygulayabilmek adına çeşitli tarihlerde CHP’li çalışma arkadaşlarının oylarıyla geniş yetki aldı. Bu yetkiler çercevesinde Kartal için hayati önem taşıyan Deprem Dönüşüm Projesi’nde her türlü yetki ile donatılan Başkan Öz, Samandıra Fenerbahçe tesisleri yanında bulunan ve mülkiyeti Belediye’ye ait 222 bin metrekarelik alanın kiralanması, satılması, kat karşılığı müteahhhitlere verilmesi’nin yanısıra 2009 yılında da Belediye’nin ekonomik, sosyal, kültürel ilişkilerini geliştirmek amacıyla proğramlar gerçekleştirilmesine, bu çerçevede bina yapmak, kiralamak, yaptırmak, satın almak veya tahsis etmek gibi yetkiler verilmişti.

 

Karar 15 red oyuna karşılık 17 evet oyuyla kabul edildi!

Belediye eski Başkan Yardımcılarından CHP Meclis Üyesi İbrahim Doğan, Belediye Başkanı Öz’e Meclis tarafından verilen yetkilerin geri alınmasını ve iptal edilmesini gündeme taşıdı. Yine CHP’li Belediye eski başkan yardımcılarından Orhan İspekter’in de destek verdiği önerge AK Partililerin oylarıyla kabul edildi. Daha sonra görüşmelerde Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü Başkan Yardımcılarından Ali Rıza İkisivri savunurken, yapılan oylamada AK Partililerin destek vermesiyle Başkan Öz’ün tüm yetkileri 15  red oyuna rağmen 17 oyla kaldırıldı.

Bundan sonra her karar meclisin iradesiyle alınacak!

Bu karardan sonra Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ise elinde özellikle Deprem Dönüşüm Projeleriyle ilgili olarak hiç bir yetki kalmadı. Başkan Öz, Kartal’da uygulamak istediği tüm projeleri bundan sonra Belediye Meclisi’ne sunmak zorunda bırakıldı.

Doğan, Meclis üyelerinin söz hakkı elinden alınmıştı!

Konuyu gündeme taşıyarak Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e adeta darbe vuran Belediye eski Başkan Yardımcılarından İbrahim Doğan, Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e çeşitli tarihlerde verilen yetkilerin ucunun açık olduğunu kaydetti. Yetkilerin Meclis tarafından sınırlandırılması gerektiğini kaydeden Doğan, “Ben CHP’liyim. Bu partinin üyesiyim. Partimizin ve Başkanımızın daha fazla zarar görmemesi, yanlışlığa düşmemesi  için bu yetkilerin iptal edilmesi gerekiyor. Başkanın projeleri ve çalışmaları Meclis bilgisi dahilinde yapılmalıdır. Ancak verilen yetki ile halkın iradesiyle seçilen Meclis üyelerinin söz hakkı yok edilmiştir” dedi.

İspekter, Genel yetkiyle yaptığı bir çok çalışma yargıdan geri dönüyor!

İbrahim Doğan’ın getirdiği önergeye destek oyu veren Belediye eski Başkan Yardımcılarından Orhan İspekter ise, bu yetkilerin Belediye Başkanına zaman içerisinde bir yarar getirmediğini dile getirdi.

 

Meclis’te CHP grubu olarak Başkan Öz’e genel yetkiler verdiklerinin altını çizen İspekter, “Yetkinin zaman içinde belediye başkanına bir  yararı olmadı. Verilen yetkilerin adını net koymamız gerekiyor. Alınacak olan konularla ilgili olarak Meclise net bilgiler verilmeli. Ne istediğini anlatmalı. Direkt adını koyduğu projesi için Başkana yetki verelim. Böyle hem kendi hem meclis hemde parti bocalıyor. Genel yetki ile belediye yönetilemiyor bu ortaya çıktı. Bizim yaptığımız belediye başkanına da yardımcı olmaktadır. Genel yetkiyle yaptığı bir çok çalışma yargıdan geri dönüyor. Doğrusu budur. Meclis üyelerinin konu hakkında bilgilenme haklarının elinden alınmaması gerekiyor, yetki iptali ile biz Meclisin her konuda bilgilendirilmesinin önünü açtık”dedi.

İkisivri, Bu konuyu kendi aramızda konuşsaydık!

CHP’li İbrahim Doğan’ın “Yürekli olun” diyerek suçladığı Meclis Üyelerden bir tanesinin ise Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri olduğu ortaya çıktı. İkisivri’nin daha önce İbrahim Doğan’a Başkan Öz’e verilen yetkilerin geri alınması konusunda görüşme yaptığı belirlenirken, toplantıda söz alan İkisivri ise konuyu Doğan’la konjoktür içinde konuştuğunu söyledi.

 

İkisivri, yetkinin alınmaması doğrultusunda oy kullanırken, “Ancak verilen yetkilerle şu ana kadar mevzuata aykırı bir mağduriyetin yaşanmadığını görüyoruz. Her hangi bir olumsuzluk gerçekleşmemiştir. Şu anda şüphe ve muhtemel olabilecekler üzerinde tartışma yapıyoruz. Bu konu geri çekilmeli ve gurupta tartışılmalı. Bu konunun oylanması halinde sayısal olarak bugün büyük zarar verilebilinir. Konunun gündeme gelmesiyle acı duyuyorum” dedi.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]