SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy’deki törende çelenk gerginliği!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreninde çelenk gerginliği yaşandı.

Kadıköy Kaymakamlığının organize ettiği resmi törende Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği anons edilmeyince törende dernek üyeleri ve resmi makamlar arasında tartışma çıktı. Kriz Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün müdahalesiyle çözüldü.

Kadıköy deki tören Sabah 09.00 da  Kadıköy İskelesi Atatürk Anıtı Önü’nde başladı. İstanbul Vali Yardımcısı Bekir Ergök, 2.Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Yarbay Ahmet Akyol, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP milletvekilleri Akif Hamza Çebi ile Kadir Gökmen Öğüt’ün de katıldığı tören Anıta çelenk konulmasıyla başladı.

Siyasi Parti temsilcilerinin koyduğu çelenklerden sonra sıra sivil toplum kuruluşları adına çelenk sunulmasına geldi. Ancak programı anons eden görevli, Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk koymaya hazırlanırken, çelenk koyma programını bitirerek,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacağını anons etti. Askeri Bando’nun saygı duruşu komutu vermesiyle saygı duruşuna geçildi. Ancak Atatürkçü Düşünce Derneği ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları, duruma itiraz ederek, kürsüye yürüyüp, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” şeklinde slogan atarak, çelenk koyma törenin sürmesini, saygı duruşu ve istiklal marşının daha sonra okunması istediler.

Diğer sivil toplum kuruluşu üyeleri de saygı duruşuna geçilmeden, kendi çelenklerinin konulmasını ve selamlama için anons edilmelerini isteyerek kürsüye toplandılar. Sloganların devam etmesi tartışmaların uzaması üzerine meydanda bir süre kargaşa yaşandı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk,milletvekilleriyle olaya müdahale etti. Tartışmalar, Öztürk’ün araya girmesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çelenklerini Anıta Koymaları ve selamlamalarıyla sona erdi. Çelenk konulma töreni sırasında en büyük alkışı ise Atatürkçü Düşünce Derneği aldı.

Çelenk sunma töreni,  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Kadıköy deki kutlama töreni Kadıköy Şehremaneti Binası’nda yapılan Tebriklerin Kabülü töreni ile devam etti. Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Kurmay Yarbay Ahmet Akyol, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve CHP milletvekilleri Kadir Öğüt ile Akif Hamza Çebi, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının tebriklerini kabul ettiler. Buradaki törene AK Parti Kadıköy İlçe Örgütü katılmadı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio