SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Diyanet’ten güzel bir hizmet, Kur’an portalı yayında!

Yayınlanma:
ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan, Kur’an-ı Kerim hakkında geniş bir içeriğe sahip “Kur’an-ı Kerim Portalı”, http://kuran.diyanet.com adresinde kullanıma açıldı.

 

Kur’an-ı Kerim portalında Kur’an-ı Kerim okumaya girişten tefsir okumalarına kadar pek çok hizmetten faydalanılabiliyor. “Kur’an Öğrenmeye Giriş”, “Kelime Arama”, “Kur’an Dinleme”, “Hatim Okuma”, “Kur’an Kütüphanesi”, “Meal”, “Tefsir”, “Sureler ve Konu Fihristi” bölümlerinin bulunduğu portal, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı en büyük Kur’an portalı olması bakımından önem taşıyor.

Kur’an’ı Kerim öğrenme…    http://kuran.diyanet.com

 

Kur’an-ı Kerim’i güzel ve doğru bir şekilde okumayı 18 derste öğreten interaktif yapıdaki “Kur’an okumaya giriş” bölümünde, Kur’an harfleri, telaffuzları, tecvit bilgileri, anlamlarıyla birlikte namaz sure ve duaları yer alıyor. Kur’an okumaya giriş bölümünde, resimlerle abdest ve resimlerle namaz başlığı altında abdest ve namazla ilgili genel bilgiler de veriliyor.

Kur’an-ı Kerim ve meal okuma…         http://kuran.diyanet.com

Kur’an’ı Kerim Portalı, interaktif ortamda aynı anda Kur’an-ı Kerim’i Arapça ve Türkçe mealiyle okuma fırsatı da sağlıyor. Sitede, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan meal ve tefsirleri sayfa sayfa okumak ve kamuoyunda bilgisayar hattı olarak bilinen ve kolay okuma imkânı veren dijital hatla hazırlanan Kur’an-ı Kerim’i de okumak mümkün.

Kur’an-ı Kerim ve meal dinleme…      http://kuran.diyanet.com

Kur’an-ı Kerim portalında Türkiye’nin ve dünyanın seçkin hafızlarının okuduğu hatimler de yer alıyor. Sitede, Türkiye’nin seçkin hafızları Davut Kaya ve İshak Daniş’in yanı sıra hafız Abdüssamed, Kabe imamlarından Mahir Muaygili, Şüreym ve Südeys gibi dünyaca ünlü hafızların tilavetini dinlemek mümkün. Portalda ayrıca Mehmet Emin Ay’ın seslendirdiği Kur’an-ı Kerim meali de dinlenebiliyor.

Kur’an arama motoru…         http://kuran.diyanet.com

Portal, Kur’an-ı Kerim’den belli kelimeleri arama hizmetini de sağlıyor. “Kur’an Arama Motoru” olarak isimlendirilen bölümde Türkçe ve Arapça kelimeler, arama motoruna girilerek, kelimenin geçtiği ayetler kolaylıkla bulunuyor. Kur’an Arama Motoru’nda (KAM) hem Türkçe hem de Arapça kelime ya da kelime gruplarıyla arama yapılabiliyor.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]