SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Özgür Hocayı ayrılığa iten sebepler nelerdir?

Yayınlanma:
ABONE OL

13 yıl Kartalspor’da görev yapmış bir teknik adam neden başka bir kulüple anlaştı?

 

Kartalspor Alt Yapıdan sorumlu Genel Koordinatör ve A2 takımının Teknik Direktörü olarak Türkiye Şampiyonluğu yaşayan bugün de, Göztepespor altyapı sorumlusu olarak İzmir’e yerleşen Özgür Zengin, bu süreçte neler yaşandığına açıklık getirdi.

25 senedir Kartal’da yaşayan, 13 senedir de Kartalspor Alt yapı genel koordinatörlüğü yapan başarılı ve mütevazi futbol adamı Özgür Zengin, çalıştırdığı Kartalspor A2 Takımını Türkiye Şampiyonu olduktan sonra ödüllendirildi mi? Cezalandırıldı mı?

Bu konuda Kartalspor Kulüp Yönetimi tarafından aşağıda yapılan açıklamaya göre Özgür Hocanın kendi isteği doğrultusunda Göztepe spor’la anlaştığı belirtilmektedir.

Kartalspor’dan Özgür Hocaya Teşekkür!

“Kartalspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu olarak, Özgür Zengin’e teşekkür ediyoruz.”

Kartalspor altyapısında 13 yıl görev alan, bu görev süresince her yaş kategorisinde çalışma fırsatı bulan ve en son 2011- 2012 sezonunda çalıştırdığı A2 takımımızla Türkiye şampiyonluğu kazanan değerli hocamız Özgür Zengin’e bundan sonraki futbol yaşantısında başarılar diliyoruz.

Kendisiyle çalışmaktan her zaman mutluluk duyduğumuz hocamızın talebi ve isteği doğrultusunda, kendisinin önünü açmak düşüncesiyle ve ideallerini göz önünde tutarak bu talebini istemeden de olsa kabul etmiş bulunmaktayız.

13 yıl gibi uzun bir süre görevini layığı ile gerçekleştiren, Kartalspor altyapı gruplarına şampiyonluklar yaşatan değerli hocamız Özgür Zengin’e hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Kartalspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu”

 

Tozkoparan, Özgür Hoca gelen teklifi değerlendirdi!

Kulüp Başkanı Hamza Tozkoparan’a sorduğumuzda ise “ Özgür ZenginHoca Göztepespor’dan gelen maddi açıdan güzel teklifi değerlendirmiştir ve Göztepespor’la sözleşme yapmıştır.

Tozkoparan, Özgür hocanın yükünü hafifletmek için idari koordinatör olarak görevlendirdik.

Ersin Hocayı altyapıya idari koordinatör olarak atadık. Özgür Zengin Teknik Koordinatör olarak devam etmesini düşündük. Bizler göreve yeni gelmişiz, böyle başarılı bir teknik adamdan ayrılmak istemeyiz herhalde. Fakat bu görevlendirme değişikliği yapılırken, kendisi de başka bir kulüp ile görüşme yapmış hatta daha iyi şartlarla anlaşmış olduğunu belirterek ayrılmak istediğini söyledi. Bizlerde başarılı hocamızın önünü açmak adına gerekli işlemleri yaptık. Bugün itibariyle de Göztepespor Kulübünde alt yapıdan sorumlu Teknik adam olarak göreve başladığını duyduk.

Özgür Hoca izinli ayrıldı. Döndüğü gün bu kapı kendisine açıktır. Kırgın ayrıldığını düşünmüyorum, kendisi Kartalspor’a çok emeği geçmiş bir arkadaştır” dedi.

 

Özgür Hoca açısından farklı değerlendirme var…   

Kartalspor’dan ayrılıp Göztepespor’la anlaşarak çalışmaya başlayan tecrübeli Hocanın yaşadığı süreç hakkında gelişmeleri yaptığımız araştırmalar neticesinde açıklığa kavuşması için kamuoyu ile paylaşmak sitedik.

Sözleşmelerin feshi istendi mi?

Aldığımız bilgiye göre, Kartalspor Kulübünde yeni yönetim işbaşına geldikten sonra, Kartalspor A2 takımının da Türkiye Şampiyonu olduğu döneme denk gelen tam bu süreçte Özgür Hoca yönetimden övgü dolu sözler beklerken altyapıya yeni bir koordinatör (Ersin Şolpan) atanarak ve kendilerinden de sözleşmelerini fesh ederek yeni sözleşme yapılması istenmiş.

Güya sözleşme süreleri çok uzun belirlenmiş yani beş yıllık sözleşme mi olur, ayrıca Sözleşmelerdeki yüzde on (10) luk zamları kaldırıyoruz onların üstünü çiziyoruz gibi ifadeler kullanıldığı belirtildi.

Altyapıyı İdari Koordinatör olarak Ersin Şolpan Hoca’ya bağladığını, Özgür Hoca’nın da, Ersin hocaya bağlı koordinatör olarak çalışacağı bildirilmiş.

Göztepe ile görüştükten sonra “Hocam gitme dediler…

Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz Özgür Hoca’da, “Göztepe ile görüştüğümü öğrendikten sonra aradılar beni. Bizzat Hamza Tozkoparan Başkan, “Hocam gitme sözleşmeni uzatalım 3 yıllık yapalım 5 yıllık yapalım tekrar tek sorumlu sen ol” dedi.

Başkanım bu gelişmelerden sonra bana izin verin ben mutsuzum, bu saatten sonra kafam çok karışık müsaade edin belki orada  çok farklı şeyler olur, farklı bir yol izlerim. Allah bana yol gösterdi oraya gitmek istiyorum dedim kısmetim ordaymış dedim.

Altyapıya, Türkiye’ de olmayan e-takip sistemi kurduk…

Kartalspor altyapıya öyle bir sistem kuruldu ki Türkiye’ de olmayan e-takip sistemi kuruldu. İstediğin dakika düğmeye bastığında her şeyi kontrol edebileceğin bir sistem kuruldu.

Kurgulamasını sağlamış tek yer alt yapı, borcu olmayan tek yer alt yapı, futbolcuların mutlu olduğu tek yer alt yapı, ailelerin mutlu olduğu tek yer alt yapı.

Başkası bunu dışarıdan görüyor biz kendi içimizde bunu göremiyoruz, direk eleştiriyoruz. Yeni kulübüm diyor ki bana oradaki sistemi buraya kur, istediğin adamı alırsın tek sorumlu sensin diyor. Tanımadığım adam bunu söylüyor.

13 yıldır Kartalspor camiası bunun kıymetini anlamadı mı acaba!

Kartalspor’dan ağlayarak ayrıldım!

Kartalspor kulübünde biz hiçbir zaman ne kimseyi dolandırdık ne kimseye bir şey yaptık ne hak etmeyen bir oyuncuyu takıma aldık. Gerçekten çok büyük işler başardığımızı Göztepe’ye gidince anladım. Yani başarının zirvesinde sevinç yaşarken verdiğin emeklere karşılık istenmeyen gelişmelere şahit olmak üzücü oldu, Kartalspor’dan ağlayarak ayrıldım” dedi.

Analiz ,

Bu tablodan ortaya çıkan sonuç şudur ki, Kartalspor Özgür Zengin Hocayı elinden kaçırmıştır. Öte yandan Özgür Zengin Hocaya da sportif hayatında yeni bir sayfa açılmıştır. Hemde maddi yönden Kartalspor’da 1.750- TL gibi düşük bir ücret karşılığında Türkiye Şampiyonu bir takım ve Kartalspor A takımına da birçok yetenek kazandırırken şimdi daha iyi maddi imkanlarla Göztepespor’da bu çalışmalarına devam edecek.

Kartalspor açısından da yeni göreve gelen Hamza Tozkoparan yönetimi ilk mesajında altyapıya çok önem vereceklerini dile getirirken, yapılan iyi niyetli girişim neticesinde Altyapıya 13 yıl emek vermiş sayısız futbolcu yetiştirmiş olan bir tecrübeyi elinden kaçırmıştır.

Şöylede bir gerçek varki bu Kartalspor altyapısı bir kişinin işgücüyle yürümüyor. Bu iş bir ekip işidir. Fakat yerine göre bir adam da çok adamdır. Bir adam13 senedir hem 14 kişilik bir teknik ekiple çok koordineli çalışarak çocuklarımıza futbol eğitimi verirken aynı zamanda bu birimin web masterliğini yapabiliyorsa, yerine göre ihtiyaç duyulduğunda A Takımı çalıştırabiliyorsa böyle bir değere sahip olmak hak ettiği değeri de vermek gerekirdi. Bildiğimiz kadarıyla A2 takımı Türkiye Şampiyonu olduktan sonra sadece Kartal Belediye Başkanı tarafından Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildiler.

Oysa ki bu yeni yönetim yani Hamza Tozkoparan yönetimi genç yetenekleri yani Şampiyonları ayrıca kutlamaları ve ödüllendirmeleri gerekirdi, en azından şık olurdu. Ümit ediyoruz ki altyapı eskisinden de başarılı çalışmalar yapar ve Kartalsporumuz için yeni yetenekler kazandırırlar. Takdir kamuoyunundur.

Kenan Gülerci

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]