SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Anadolu yakasına 2. Metro temeli atıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının temel atma törenine katıldı.
Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının temel atma töreni Çekmeköy Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Bakan Binali Yıldırım, İstanbul’un geçmişte yaşadığı sorunları anlattı. Ümraniye’nin çamurunu hatırladığını kaydeden Bakan Yıldırım, “Buranın suyunu, kanalizasyonunu düşünürken şimdi tamamen yerin altından geçen metrolar yapılıyor. Hayaldi gerçek oldu. Ana muhalefet partisi lideri ‘İstanbul için düşüncelerimiz var’ diyor. İstanbul için proje lazım.

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı projelerini birer birer gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yılın sonunda Marmaray’ın devreye girmesiyle, Kartal-Kadıköy’ün devreye çıkmasıyla metroda 180 kilometre mesafe aşılacak. İstanbul’da 250 kilometre metro yapılacak deseydiniz ‘Siz kafayı mı yediniz?’ diye söylerlerdi. Bu ülkede dağ gibi sorunları dağ gibi çözümlere çeviren bir iktidar var” diye konuştu.

İstanbul’a yapılacak 7 büyük projeden söz eden Bakan Yıldırım, söz konusu projelerin toplam maliyetinin 60 katrilyon olduğunu kaydetti. Bakan Yıldırım, Şırnak’a da havalimanı yapılacağını ifade ederek, “Terör örgütü, milletin hizmete kavuşmasını hazmedemiyor. 75 milyonun kardeşliği sizi bu çıkmaz sokakta boğacaktır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, “Gelecek kuşaklar bu metro hatlarını kullanırken belki bizi hatırlamayacaklar ama biz insanlık adına verdiğimiz bu hizmetlerden dolayı gurur duyuyoruz. Dünyanın bütün gelişmelerine tanıklık ederek, oradaki gelişmeleri ülkemize taşıyalım istedik. Bugün bütün dünyanın gıpta ile baktığı İstanbul’u ortaya çıkardık” şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinden bu yana 52 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Topbaş, “Bu yatırımların 24 milyar lirası ulaşım ile ilgili. Gece gündüz demeden bu yatırımları yaptık. Buradaki metro hattı 20 kilometre mesafeyi içeriyor. 16 istasyonlu metronun temelini atıyoruz. Burada yaşayan insanların hayal dahi edemeyeceği bir işi gerçekleştiriyoruz. Kimse buraya metro geleceğini hayal edemezdi.

Bu bölgenin trafik sorunu önemli ölçüde azalacak. 25 dakikaya Üsküdar’a inebileceksiniz” diye konuştu.

Kadıköy-Kartal metro hattında olduğu gibi bu hatta da ileri teknolojiyi kullanacaklarını dile getiren Topbaş, bu hattın sisteminin de hiç kullanıcı olmadan, kendiliğinden hareket edebilecek ve kendi başına yolcu alabilecek özelliğe sahip olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından sahnede toplanan Bakan Yıldırım ve beraberindekiler metro inşaatının temel atma törenini gerçekleştirdi. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]