SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tuzlalı Gençler Dünyanın İyiliğini Yapıyorlar!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi tarafından, ilköğretim ve lise öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen iyilik şampiyonasında gençler, ürettikleri birbirinden ilginç iyilik projeleriyle yarışıyorlar. 7 ayrı kategoriden oluşan şampiyona sonunda yarışmaya katılan takımları, yurtiçi ve yurtdışı gezileri, 3 büyüklerin antrenmanlarına katılma gibi çeşitli ödüller bekliyor.

7 ayrı kategoride kıyasıya yarışıyorlar

İyilik şampiyonası kitap ve oyuncak toplama, atık kağıt ve pil toplama, kedi, köpek ve kuş yuvası yapma, gülümseme, iyilik projeleri, sosyal aktivitelere katılma ve dünyayı kurtaracak sunumlar yapmadan oluşan 7 ayrı kategoride yarışacaklar. Her kategoride dereceye girenler ödüllendirilirken, toplamda dereceye giren takımlar ise büyük ödüle ulaşacaklar.

Tuzla’daki tüm okullardan 1450 öğrenci yarışıyor

Şampiyonaya, Tuzla’daki ilköğretim ve lise düzeyindeki 49 okuldan 290 takım katılıyor. 5-6 kişiden  oluşan takımlarla toplamda 1450 öğrenci, iyilik şampiyonasında yarışıyor.

İyilikte rekor kırıyorlar

Şampiyona boyunca takımlar, ürettikleri iyilik projeleri ile birincilik için yarışıyorlar. Kitap ve oyuncak toplamadan oluşan ilk kategorisi tamamlanan şampiyonada takımlar toplam 182 bin kitap ve 7 bin 500 oyuncak topladılar. Toplanan bu kitap ve oyuncaklar, yarışmaya katılan öğrenciler tarafından ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim edilecek. Ayrıca yarışmacılar, Tuzla’dan 80 köye 80 kütüphane parolasıyla, Anadolu’da Tuzla kütüphaneleri oluşturacaklar.

 

Su kuyusu açtıracak, katarakt ameliyatı yaptıracaklar

Şampiyonanın serbest iyilik projeleri kategorisinde ise takımlar, ürettikleri birbirinden ilginç iyilik projeleri ile yarışıyorlar. Kimi takımlar topladıkları yardımlarla, Afrika’nın susuz beldelerinde su kuyuları açtırma ve katarakt ameliyatları yaptırma projeleri için yarışırken, kimi takımlar da engelliler için özel eğitim imkanı sağlama, iyilik hareketinde bulunan vatandaşları tezahüratlarla destekleme gibi çeşitli etkinliklerle yarışıyorlar.

Büyük ödül yurtdışı gezisi

Şampiyonanın her kategorisi kendi içerisinde puanlanıyor. Kategori birincileri, TBMM ve Ankara gezisi, 3 büyüklerin antrenmanlarına katılma, ünlü sanatçı ve yazarlarla tanışma, TV programlarına katılma gibi ödüllere ulaşırken, toplamda dereceye giren takımları ise Paris Disneyland gezisi, Bosna Hersek gezisi, Belgrad ve Mısır gezisi gibi yurtdışı gezileri bekliyor.

 

Gençlerimizle gurur duyuyoruz

Şampiyona ile ilgili bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, temel eğitimi oluşturan ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilerimizi, okul ev ve ders üçgenine hapsederek sadece derslerinde başarılı olmalarını beklemenin doğru olmadığına vurgu yaparak, sosyal etkinliklere katılım göstermeyen gençlerin, zararlı alışkanlıklar edinmeye daha meyilli olabileceklerine dikkat çekiyor.

Bu şampiyonanın ise, gençlerin gelecek vizyonunu edinmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için önemli bir teşvik oluşturacağını ifade eden Başkan Yazıcı, “Tuzlalı gençler, tüm Türkiye’ye ve hatta dünyaya örnek olacak bu etkinliklerle, dünyaya farklı bir perspektiften bakan, çevrelerine ve insanlığa karşı duyarlı ve vizyon sahibi gençler olarak gurur kaynağımız olacaklar. Bizler de onların bu iyilik hareketlerine destek olarak kendileriyle iftihar edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]