SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Çocuklar, “Sevimli Kahraman”ın Maceralarını Ücretsiz İzleyecek!

Yayınlanma:
ABONE OL

5. Ülker Çocuk Sinema Şenliği, Cumartesi günü (21 Nisan) 62 ilde yapılacak,

Ülker’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna geleneksel hale getirdiği “Ülker Çocuk Sinema Şenliği”, bu Cumartesi (21 Nisan) 5. kez çocuklarla buluşacak. Şenliğin bu yılki filmi, sirk hayatından sıkılıp arkadaşlarıyla Avustralya çöllerinde maceraya atılan koala Jonny’nin hikayesini anlatan “Sevimli Kahraman.”

Çocuklar, 21 Nisan Cumartesi günü 62 ilde ve Kıbrıs’taki 157 sinema salonunda ücretsiz olarak gösterilecek “Sevimli Kahraman” filmini, sürpriz hediyeler eşliğinde izleme olanağına kavuşacak. Bugüne kadar 500 bini aşkın çocuğu sinemanın büyülü dünyası ile buluşturan şenlik, özellikle Anadolu’daki çocukların heyecanla beklediği bir 23 Nisan hediyesi haline geldi.

Her yıl 23 Nisan haftasında düzenlenen Ülker Çocuk Sinema Şenliği, bu yıl da geleneği bozmadı. 62 ilde ve Kıbrıs’taki 157 sinema salonunda perde açacak olan şenlikte gösterime girecek “Sevimli Kahraman” filmi, hiçbir ayrıcalık gözetmeksizin tüm çocukların izlemeleri için bir gün boyunca ücretsiz olarak gösterilecek. Çocukların yapması gereken tek şey, filmin gösteriminden iki saat önce gişelere gidip ücretsiz biletlerini istemeleri…

Şenliğe 50 ille başladık, 5 yılda 62 ile ulaştık

Başladığı 2008 yılından bu yana her yıl yeni bir ili daha kapsama alanına alan Ülker Çocuk Sinema Şenliği, bu yıl tam 62 ilde ve Kıbrıs’ta yapılacak. Aynı anda tüm çocukların eşit olarak yararlandığı Türkiye’nin en yaygın sosyal sorumluluk projelerindin buru olan şenlik, bu yıl Van’da üç gün boyunca özel gösterim yapacak.

Yıldız Holding şirketleri çalışanlarının da içinde bulunduğu 600 kişilik bir ekip tarafından hayata geçirilen Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nden yararlanacak çocuklar için bu yıl tam 135 bin hediye kutusu hazırlandı. İçinde süt, şeker, çikolata gibi ürünlerin bulunduğu hediye kutuları, sinema çıkışında çocuklara hediye edilecek.

Anadolu’da sinemaya gitme oranı %30’dan %45’lere çıkıyor

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker,  “Ülker olarak Türkiye’nin her yerine ulaşan, yaygın, bölgesel veya yerel uygulamaları olan, tüm çocukların eşit olarak yararlanacağı sosyal sorumluluk projelerini desteklemeyi tercih ediyoruz. Çünkü Ülker her hafta 200 bin noktaya ulaşan, Türkiye’nin en ücra köşelerine dahi gidebilen bir marka.

Projelerimizi belirlerken de bu sorumluluğu üzerimizde hissediyoruz. Her yıl kapsadığımız il sayısını artırmak bizi ayrıca mutlu ediyor. 5 yıl önce 50 ille başlamıştık. Bugün 62 ile ulaştık. Şenlik sayesinde eğitimi, gelir seviyesi, yaşadığı yer ne olursa olsun tüm çocuklar eşit şekilde mutlu olmanın tadını çıkarıyor.

Ayrıca çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini doğrudan destekleyen projelere özel önem veriyoruz. Sinema da çocukların hayal gücünü geliştirmeleri için çok önemli bir araç. Bu nedenle “Ülker Çocuk Sinema Şenliği” projesini tüm Türkiye’ye yaymaya çalışıyoruz. Şenlik sayesinde Anadolu’da sinemaya gitme oranları %30’lardan %45’lere ulaşıyor. Bu oranlar bizim için mutluluk verici” şeklinde konuştu.

 

Gösterim yapılacak iller

 

Adana, Afyon, Ağrı, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kıbrıs, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak,

 

Film hakkında

“Sevimli Kahraman”, herkesten uzak ve yalnız bir yaşam sürerken, karnavalda ucube bir şov yıldızı haline gelen beyaz koala Johnny’nin komik maceralarını anlatıyor. Nadir bir albino koala türü olan Johnny, yaşadığı yerde herkesin alay konusudur. Kürkü diğerlerinden farklı olduğu için ona ucube derler.

 

Çevresindekilerin onu sevmesi için çabalayan Johnny, yaşadığı vadide turne yapan gezici bir karnavalda ucube şov yıldızı olmak için, ‘yetenek avcısı’ bir Tazmanya Canavarı olan Hamish ve onun yardımcısı cingöz kameraman maymun Higgens ile birlikte yola çıkar. Ancak kaderin cilvesi Johnny’yi gerçek bir kahramana dönüştürecektir. Vadide yaşayanlar Johnny’den göl evlerini işgal eden hain Timsah Bog’a karşı yardım isterler. Johnny bu durumun üstesinden gelmek ve gerçek bir kahraman olmak için harekete geçer.

 

Hikaye: SAUL BLINKOFF

Senaryo: SCOTT CLEVENGER and TIM PETERNEL and CHRIS DENK

Yapımcı: SOEK HYEON SON, MARK DIPPE, DAN CHUBA,

ALEX J. YOO, ASH R. SHAH

Yönetmen: KYUNGHO LEE

Müzik: MICHAEL YEZERSKI

Sanat Yönetmeni: MINGEOL JEON

Animasyon Yönetmeni: EONDEOK HAN

Kurgu: TOM SANDERS

Film Süresi: 1 saat 26dk.

 

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]