SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP Kartal’da çatlak genişliyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Özdemir:” Kartal halkı beni seviyor ve güveniyor”

Kartal Belediyesi Meclis Birinci Başkan Vekili Taner Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı ve CHP Grup Başkanı Av. Kamer Gök, Meclis üyeleri Atilla Duman ve Gürbüz Çiftçi ile görüştük ve encümen seçimi ile ilgili görüşlerini almak istedik. Av. Kamer Gök,” Bugün olmaz sonra ben size haber veririm” şeklinde yanıt verdi ve konu ile ilgili açıklamayı daha sonra yapabileceğini söyledi.

Daha sonra Kartal Belediyesi Encümen üyeliğine seçilen Atilla Duman ve Grup kararı alınmasına rağmen encümen üyeliğine seçilemeyen Gürbüz Çiftçi’de konu ile ilgili açıklama yapmayacağını söyledi. Yani Gök, Duman ve Çiftçi suskun kalmayı tercih ettiler.

“PARTİMİZİN BAŞARISI İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Bunun üzerine Kartal Belediyesi Birinci Başkan Vekili Taner Özdemir’e belediye çıkışında rastladık ve konu ile ilgili görüşlerini öğrenmek istedik ve Özdemir, şöyle konuştu: “ Özgür irademizle aday olabilmemizle ilgili bir süreç yaşandı. Partimizde özgürlüğün önünü açmak için mücadele ediyor dolayısıyla kendi partimizin ilkeleriyle  çelişecek bir durum söz konusu değil. O yüzden bunlar tamamıyla siyaseten bir yorum diye ben niteliyorum. O yüzden öyle bir düşüncemiz asla ve kata söz konusu değil sonuç itibariyle ben Kartal’da ilçe başkanı adayı olup % 45 oy almış bir siyasetçiyim. % 45’in verdiği bilinci ve sorumluluğu taşıyan bir insanım.

Ama bizim listemizde yer alan arkadaşlarımızın hiçbir şekilde, bu şekilde ötelenmesini hissettiğimiz taktirde esas o zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nde istenmeyen şeyle olur. Sonuç itibariyle biz partimizin başarısı için uğraşıyoruz, uğraş veriyoruz.

Genel Başkanımızın başarısı için uğraşıyoruz o yüzden bu noktadaki söylemleri kesinlikle ret ediyoruz Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı olabilmesi için elimizden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğiz Encümen üyeliğine seçilmemiz sonuç itibariyle bizim açımızdan çok bir şey değiştirmiyor.

Oraya gelecek kamu yararı taşıyacak her noktada hizmet vereceğiz. Bizim daha önceki tutumumuz belli. Haklı bulduğumuz her noktada  zaten destekçisi olacağız, oluyoruz da. Bu noktada arkadaşlarımızın kaygıya düşmesine gerek yok sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi içersinde, Kartal’da Meclis Başkan vekilliği yapan, belediye başkanından sonra gelen 2. Arkadaşımızın buraya gelmiş olması aslında arkadaşlarımız tarafından sevindirici olarak karşılanması gerekir ama niçin böyle bir yorumlar yapılıyor? Demek ki orada olmak isteyen arkadaşlarımızın ısrarla niçin olmak istediklerini de ben anlamakta güçlük çekiyorum. Sonuç itibariyle bizde bu partiden geliyoruz. Emek verdik emek harcadık orda olmamızın ne gibi sakıncası var? Ne olabilir? Bu söylemler bu sonuçları çıkarıyor. Israrla bir takım insanların üzerinde ısrar edilmesi hoş bir durum değil sonuç itibariyle daha önce bu arkadaşlarımız zaten aday olan arkadaşlarımız o görevde bulundular. Yani geçen yıl yaptılar sırada bizde yapalım.

Zaten Meclis Başkan vekilliği yaparak tecrübelendik ben Üç yıldır hiçbir komisyonda görev almadım görev almama noktasında asıl arkadaşların bu görevleri bize tebliğ etmeleri gerekir. Bizde bu noktada tecrübe kazanmak adına, en azından partimizin kadrolarını geliştirebilmesi adına önemli saydığım için ben bu göreve talep açtım. Yoksa başka bir şey yok amacımız hizmet etmek hizmeti de en iyi şekilde yapacağıma ben inanıyorum. Biliyorsunuz önceki süreçte de ve bundan sonra da benim tavrım Kartal halkından yana olacaktır.

Haklı işlerin hep yanında oldum, hep yanında olacağım Ama kimse bana da zorla bir şey dayatamaz. Benim yapım itibariyle de, yapım buna müsait değil. O yüzden ben burada başarılı olacağıma inanıyorum. “ yorumunu yaptı.

“DUYULAN RAHATSIZLIĞI ANLAMIŞ DEĞİLİM”

Özdemir, şöyle devam etti: “Biz kimseye bayrak falan açmadık tam tersine demokratik özgür irademizi kullandık biz niçin bayrak açayım? Sonuçta bu bayrak açmak filan değildir tam tersine Meclis iradesine kendimizi sunmuşuz. Belediye kanunu açık siyasi partiler önerebilir diyor meclis üyeleri önerebilir diyor kanunların üzerinde kararnameler olmaz hükümlerde olmaz Ana yasaya aykırı bir kere sonuç itibariyle biz kimseye Bayrak açtığımız filan yok. Tam tersine biz başarı için mücadele ediyoruz.Bu işleri gerçek anlamda  emek vermiş arkadaşlarımızın gelmesinden  duyulan rahatsızlığı ben anlamış değilim.Niçin bayrak açma olsun?Öyle bir şey söz konusu değil” ifadesini kullandı.

“ AÇIKLAMA YAPMAM DOĞRU OLMAZ”

Kartal halkı tarafından da sevilmeye başlanılan genç politikacı Taner Özdemir, blok oy verildiği yönündeki iddialara da şöyle açıklık getirdi: “Gizli oylama yapılan bir oylamada benim öyle bir açıklama yapmam doğru olmaz. Şu sebepten doğru olmaz kimin ne oy kullandığını ben bilemiyorum.

Sonuçta orda yapılan gizli oylama. AK Partililerde bana bu noktada destek vermişlerse teşekkür etmek düşer bana. Sonuç itibariyle bana niye oy verdiniz noktasında kimseye bana “oy” vermeyin diyemem her halde. Zaten aday oldum ki oy versinler diye. Ama insanlar bu noktada eğer bir güven duyuyorsa dürüstlüğümüz noktasında inanmışlarsa ve bize oy vermişlerse “Verme” demek bir siyasetçiye yakışmaz” dedi.

“ KARTAL KAMUOYU BENİ SEVİYOR VE BANA GÜVENİYOR”

Genç Politikacı Taner Özdemir, Kartal halkının özellikle kendisini yakından izlediğini, güven duyduğunu ve sevdiğini bildiğini belirterek, “ Şunun için kartal halkı beni seviyor ve bana güveniyor çünkü biz yanlış bulduğumuz noktada hiçbir şeye “doğru” demem, diyemem.

AK Partililerin de dosyaları var benim itiraz ettiğim. Esenler Belediye Başkanın dosyası var mesela itiraz ettiğim zaten öyle bir husumet olsa yanlış bulsalar ‘niye itiraz ettin’ deyip oy vermezler o yüzden ben bu noktada yanlış bulduğum şeylere, gerçek anlamda kamunun yararına görmediğim işlerde itirazımı yaptığım içinde kamuoyu tarafından her halde seviliyoruz oluyoruz. Ben hiçbir müdürlükte bu zamana kadar ne işim oldu ne bir yakınımı işe aldım. Ne kimse için her hangi bir talebim oldu.

Sadece ihtiyaç sahibi gariban insanların dışında. O yüzden müsterihim yani. Her halde Kartal halkı bu özelliklerim için beni seviyor siyasal çıkarı hiçbir zaman düşünmediğim gibi aklıma dahi getirmedim. Hiç bir zaman bireysel çıkarımı siyasetin üzerine çıkartmadım. Bireysel anlamda kendi çıkarlarım için siyasete kullanmadım bundan sonrada kullanmayacağım. Halk yararına, ezilen insanlardan yana  bunu kullanacağımı hep söylüyorum ve öylede davranıyorum. O noktada ben bu yüzden müsterihim  her halde bundan olsa gerek Kartal  Kamu oyu dürüstlüğümüzü bildiği için bize güven duyuyorlar. Ben bana güven duyan Kartal Kamuoyuna ve bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamasını noktaladı.

 

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]