SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Büyükşehir çocuk meclisi seçiminde Sancaktepe rüzgarı!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi, 4. Dönem 1.Genel Kurulu 24 Mart 2012 ( Cumartesi günü ) tarihinde 39 ilçe belediyesini temsilen 301 çocuk meclisi üyesinin katılımıyla Başkanlık Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Çocuk Meclisi Yürütme kurulu üyelerimizde katıldı. Sancaktepe Kent Konseyi Genel sekreteri Seyfettin KIZIL ve Çocuk Meclisini Koordinatörü Selçuk ÜK ‘de Çocuk Meclisi Yalniz Bırakmadı.
Genel kurul kapsamında Çocuk Meclisi açılış konuşmalarının ardından, okunan faaliyet raporu ve yürütülen çalışmaları anlatan filmi gösteriminden sonra seçimler gerçekleştirildi. Toplam 33 çocuk meclisi üyesinin başkan olmak için başvurduğu seçimlerde tüm başkan adayları tek tek söz alarak kendilerini tanıtıp, projelerini anlatarak üyelerden oy istedi. Aileler de bu heyecanlı yarışta çocukları yalnız bırakmazken başkanlık seçim konuşmalarını kendilerine ayrılan localardan dikkatle takip ettiler. Konuşmaların tamamlanmasından sonra başkanlık seçimlerine geçildi ve divan başkanınca oylama yapıldı. Son derece şeffaf ve demokratik bir ortamda gerçekleşen seçim sonucunda Semagül Çakır oy çokluğu ile başkan ( 78 oy ) seçildi. Çocuk Meclisi Başkanı Semagül Çakır teşekkür konuşmasında başkan seçilmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederken kendisine güvenen meclis üyesi arkadaşlarına teşekkür etti. Çocuk Meclisi olarak yeni dönemde de farklı projeler üreterek çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi.  Başkan Çakır “Biz çocuklara her konuda desteğini esirgemeyen ve bize bu meclisi armağan eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir TOPBAŞ ile çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Osman AVCI’ya çok teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Seçim sonuçlarının ilan edilmesinden sonra yeni başkan, başkan vekilleri ve divan üyeleri koltuklarına oturarak hatıra fotoğrafı çektirerek görevlerine başladılar.

Yapılan Seçim sonuçlarına göre oluşan yönetim kurulu şöyle;
1- Semagül Çakır ( Başkan )
2- Uğur Öner ( 1.Başkan Vekili)
3- Alara Tuncer ( 2.Başkan Vekili)
4-  Anıl Arslan ( Divan Üyesi)( Sancaktepe Kent Konseyi)
5- Büşra Kendirci ( Divan Üyesi)
6- Merve Karaosman ( Divan Üyesi)
7- Ramazan Geyik ( Divan Üyesi)
8- Edanur Saraç ( Divan Üyesi)
9-  Saliha Ebru Aydın  ( Divan Üyesi)
10-  Sümeyye Keser  ( Divan Üyesi)
11-  Şüheda Önal  ( Divan Üyesi)
Başkan Semagül Çakır, teşekkür konuşmasının ardından gerçekleştirilen bisiklet kura çekimi genel kurulda heyecanlı dakikalar yaşattı. Genel kurul sonrası Yapılan 20 Adet Bisiklet Çekişinde Sancaktepe Kent Konseyi Çocuk Meclisinden  2 Üyemiz  Bisiklet kazandı. Hediyelerin dağıtılmasının ardından yapılan kokteyl ve İllüzyonist gösterisiyle program tamamlandı.

Çocuk Meclisi, 2 yılda bir yapılan demokratik seçimler sonucu bünyesindeki başkanı, başkan vekillerini ve divan üyelerini seçiyor. Seçimler çocuklarımızın hür iradesi ile gerçekleşiyor ve 21 komisyondan oluşan Çocuk Meclisi kuruluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi temel olarak; katılımcı bir anlayışla çocukların problemlerini, taleplerini ifade etmelerinde ve çözüm yolları bulmalarında aktif rol almalarını amaçlıyor ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütüyor. Çocuk meclisi bünyesinde çocuklar gerçekleştirdikleri faaliyetlerle, toplum kurallarına uygun hareket ederek çevresindekilerle iyi iletişim sağlamayı ve grup çalışması yürütmeyi öğreniyorlar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, yeni dönemlerinde de Başkan Kadir Topbaş’ın desteği ile etkinliklerini arttırarak devam ettirecek.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]