SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Özdemir:” başarısızlığın üzerine gideceğiz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Meclis Birinci Başkan vekili ve CHP Meclis üyesi Taner Özdemir, geçtiğimiz Pazar günü yapılan CHP Kartal ilçe Başkanlığı seçimini ile ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

 

Özdemir,  “ Pazar günü yapılan CHP Kartal İlçe Başkanlığı Kongresini Taner Özdemir kaybetmedi. Sonuç itibariyle, karşımızda Kamunun imkanlarını kullanan ve Kartal’da ne kadar eski ilçe başkanı varsa hepsinin bir tarafta olduğu, ne kadar kendini siyasette “Önder”  diye adlandırılan ekip başları bir araya geldiler ve Koalisyon yaptı. Salonda da söylediğim gibi delegasyonla  Koalisyon yaptık. Yani Taban hareketiyle Tavan hareketinin bir çekişmesiydi. Bu demokratik bir süreç.

 

Ama 177 arkadaşımızın üslenmiş olduğu sorumluluğun farkında ve bilincindeyiz. Hiç kimse Kartal’da  tek başına iktidar olduğunu düşünmesin. Biz ve arkadaşlarımız  bu işin takipçisi olacağız başarısızlığın üzerine gideceğiz takipçileri olacağız ve her noktada ve belediye anlamında da, ilçe anlamında da üzerimize düşen ne varsa takipçisi olacağız ve her an nefesimiz enselerinde olacak” dedi.

 

 

“HERKES HADDİNİ BİLECEK”

Özdemir, şöyle devam etti: “ Cumhuriyet Halk Partisi adına kesinlikle yapılan yanlışlıkların karşısında olacağız. Doğruları da alkışlayacağız. Buradan belirtmek istiyorum. Herkes haddini bilecek ve işini çok iyi yapacak. Herkes gördü ki, öyle insanların söylediği gibi ‘işte 3-5 genç bunlardan bir şey olmaz siyasi alt yapıları yok’ gibi söylemleri bana göre gerçekçi değil.

 

Kongrede kimin belden aşağı konuşmalar yaptığını  bütün kamu oyu ve  basın duydu. Evet, biz bu noktada  hem Türkiye’nin siyasal yapısının nasıl bu duruma gelindiğini ortaya  koyduk. Kartal’da yıllardır hiçbir şey kazandırmayanların nasıl kaybettiklerini anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz. Bu noktada biz siyasal olarak mesajlarımızı verdik bunu insanlarda gördü. Ama bazı oy vermeyenlerin evlerine gittiklerinde, başını yastığı koyduklarında vicdanları ile baş başa kaldığını  ve  rahat uyumadıklarını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

 

“FARK ATARDIM”

 

Taner Özdemir, “ Kartal adına bana oy veren, vermeyen bütün delegasyona çok teşekkür ediyorum. Ancak, burada bize oy vermeyen delegasyon arkadaşlarımızın üzerindeki baskıları da  ben biliyorum. İş kaygıları vardı maddi kaygıları vardı belediye ile ilgili sıkıntı yaşamak istemediler. Adil ve Eşit şartlarda bir Kongre ortamı olsaydı Sayın Gök’e fark atardım.

 

Bu nokta da Sayın Belediye Başkanının olduğu bir liste ve geçmişten bu yana gelmiş ilçe başkanları, Eski bir bakanın desteklediği bir yapı % 45’lik bir oy oranı aldıysak bunu kimse başarısızlık saymasın. Bu önümüzdeki dönemde  yapılacak olan bir ön seçimin de bir habercisidir.Herkes bunu böyle algılasın biz çalışmalarımızı daha da hızlandırarak devam edeceğiz.İnanıyorum ki önümüzdeki süreçteki ön seçime de  bir TABAN hareketi olarak,ekip arkadaşlarımızla beraber buraya damgamızı vuracağız” yorumunu yaptı.

 

“SAYIN KILIÇDAROĞLU, ÜZÜNTÜLERİNİ BİLDİRDİ”

Taner Özdemir, rakibi Kamer Gök’ün “Biz Meyhanelerde şarkı söyleyen bir adam değiliz’ şeklindeki  sözlerini üzüntü ile karşıladığını ve bu yakışıksız  sözler nedeniyle kendisine cevap hakkı doğduğunu belirterek, “ Divan Başkanı Sayın Akif Hamzaçebi’nin taraflı tutumu hoş olmamıştır.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu nahoş olaydan dolayı tarafıma üzüntülerini ifade etmiştir. O yüzden ben Sayın Genel Başkanımızın bu noktadaki duruşunu biliyorum.

 

Sanatçıya olan bakış açısını biliyorum çünkü gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi özellikle kurucu genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ünde söylediği gibi” Sanatı olmayan toplumun can damarlarından bir tanesi eksiktir” demiştir ve bu noktada, bu anlayışla yola çıkarak şu andaki mevcutta Milletvekilimiz Sayın S. Akkiraz ve Tolga Çandar’ da bizim milletvekilimizdir.

 

Aynı işleri yapıyoruz onlarla. Kaldı ki ben Meyhanelerde de söylemedim ama Meyhanede de söyleyebilirim. Çünkü alnımın teriyle mesleğimi ve sanatımı icra ediyorum. Bu ayıplanacak bir şey değil ayıplanacak bir şey yıllardır yaptığı meslekten dolayı hiçbir FATURA KESMEDEN nasıl geçindiklerini ortaya koyamayanların yaptığı işlerdir.

 

O yüzden ben bu noktada  müsterihim orada halk gördü zaten bütün gerçekleri. Şunu da çok iyi biliyor ki ben toplumsal  bütün Konserlerde, yardım konserlerinde  bu zamana kadar gittiğimiz yardım konserlerinden kaynaklı  insanların bize bakış acısı bellidir. İstediği kadar Manipülasyona gitmeye çalışsınlar. Bizim yanımızda halk var arkamızda halk desteği var.

 

Sokaklara çıktığımız zamanda aşikar ortaya çıkıyor belki yönetimde bulunarak ve kendi ayarladıkları delegelerle çok az ve 21 oy fark diyeceksiniz buna. 21 oy fark ve geniş bir Koalisyon gücüne rağmen başaramıyorlarsa buda tartışmaya açık bir konudur.

 

Sonuç itibariyle ben Gençlik kollarından gelen bir insan olarak, sanatsal anlamda 2 meslek kuruluşuna üye bir insan olarak bunları son derece yadırgadığımı belirtmek istiyorum. Şık olmamıştır, her meslek bir ekmek kapısı konumunda olduğu için kutsaldır. Şık olmamıştır yakışmamıştır Kartal’ı kucaklayacağını iddia eden ağabey rolü ile siyasete soyunduğunu iddia eden Sayın Kamer Gök’e bu açıklamalar YAKIŞMAMIŞTIR.

 

Biz insanların hangi meslekle ne kazandığını değil, kazandığı paranın helal mi haram mı olduğunu sorgulamalıyız. Ben anlımın teriyle para kazanıyorum ve hiçbir şekilde kirli işlerin içinde değilim. Üç yıldır belediye meclis üyeliğim sırasında da hiçbir müdürlükte, hiçbir müdürün yanında ne basın ne belediye başkanı ne de müdürler beni görmemiştir. Bu noktada benim alnım ak yüzüm pak.

 

Keşke herkes namusuyla para kazanabilse. O yüzden ben mesleğimle de gurur duyuyorum çünkü halkla iç içeyim toplumsal muhalefeti mesleğim sayesinde örgütleyebiliyorum. Gittiğim her alanda, bu noktada duruşum ortadadır siyasi kimliğimi ortaya koyuyorum. Ve gittiğim konserlerin  yüzde 90’ıda  siyasal konserler olduğu için Sayın Kamer Gök’ün hangi konserlere gittiğim ide takip etmesini temenni ediyorum.

Bir görsün eğer Türkü Evlerinde program  alma noktasını eğer “Meyhane sanatçısı” diye algılıyorsa S. Akkiraz’da o TÜRKÜ evlerinde program almıştır, Tolga Çandar’da almıştır.

 

Her konsere çağırdığımız Onur Akın’da almıştır. Bir çok sanatçı büyümüz ağabeyimiz ablamız bu Türkü evlerinde sahne almışlardır. Bu AYIP bir şey değil Türkü evleri hayranlarımızla buluşma yerleridir. O zaman düğünlerinde, gecelerinde, etkinliklerinde ve sünnetlerinde sanatçı çıkarmasınlar kötü bir şeyse”  diye konuştu.

 

 

“SİYASET DÜZGÜN İNSANLARIN İŞİDİR”

Özdemir, şöyle devam etti: “Birde şunu da söylemek istiyorum Türkü söylemek çok kolaysa bir tanede Kamer bey, söylesin dinleyelim.

 

Tekrar Kongreye dönmek istiyorum Kongre günü yaşananlar orta da . Divan’ın taraflı olması buraya genel başkanın yardımcısının Kamer beyin lehine gelmesi,

Milletvekillerin Kamer beye çalışması, il başkanının çalışması, belediye başkanımızın çalışması, Sayın Moğultay’ın çalışması, Nurettin Sarıbal’ın, Metin Ağırmanın, Hasan Karamanın, Haydar Oğuz’un aklıma gelmeyen daha bir çok ismin karşıma Koalisyon gücü olarak çıkmış olmaları, ama listelerinde bile delinme oluşu bile ne kadar siyasetten ETİK olmayan bir davranış içinde olduklarını gösterdi.

 

Çünkü ben 177 oy aldım ama benim 177 oyumdan az hiçbir arkadaşım almadı. Çünkü biz gerçekten bir birine inanan arkadaşlardan oluşuyoruz. Arkadaşlarımız bir birini kesinlikle çizmedi bu tutum ve davranış da bize yakışmaz. İşte buda onların ilerleyen günlerde nasıl CATLAK vereceklerinin bir  göstergesidir.

 

Çünkü siyaset düzgün insanların işidir siyasette aynı liste de yer aldı diye çizmek bizim diye bizim lugatımızda bir olay yoktur. Bir noktada biz böyle bakıyoruz bu olaya Kongre salonunda yapılan bazı yanlışları Kamer bey tarafından özellikle gerdirilmeye çalışılan bazı olayları da gördük, hep beraber izledik.

 

Kaldı ki Maltepe’den yayın yapan bir internet sitesini ve gazeteyi örnek vererek kendisine saldırdığını bu nokta da Sayın Kamer bey hukukçu gerekli girişimleri yapsın. Sanki bunu rakibi hazırlamış gibi LANSE etmesi bence aslında Kamer beyin kendisinin bile hazırladığından ben ŞÜPHE duyuyorum şu an.

 

ALTAŞ Şirketinin sahiplerini ve bütün çalışanlarının orada harıl harıl çalışması hiç hoş olmamıştır.

Çünkü orada mağduru oynayabilmek adına böyle bir şeyin hazırlandığını ben gözlemliyorum. Yetmedi Belediye’den İhale alan ALTAŞ Şirketinin sahiplerini ve bütün çalışanlarının orada harıl harıl çalışması hiç hoş olmamıştır.

 

Bu da gösteriyor ki biz doğru yoldayız biz TABAN hareketiyiz. Her zaman söylüyorum İşçi ve Köylü hareketiyiz karşımızda sermaye grupları vardı. Ama sermaye grupları çıkar ilişkileri günü geldiğinde yıkılabilir ama siyasi İdeoloji ile yola çıkan arkadaşları ayırmak koparmak mümkün değildir. Biz siyasal bir yol çizdik ve siyasal o yolda yürüyoruz önümüzdeki 2014 yerelini ve geneline de  bu arkadaşlarımız la beraber damga vuracağımıza ben  inanıyorum. Size de ayriyeten çok teşekkür ediyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

FETHİ SATICI

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]