SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

4+4+4 12 yıllık eğitime, itiraz yok. Hemen herkes 12 yıllık eğitimden yana!

Yayınlanma:
ABONE OL
4+4+4 12 yıllık eğitime, itiraz yok. Hemen herkes 12 yıllık eğitimden yana!

Minibüs şoförü, Pendik Kadıköy’ü 90 dakikada alıyor. Her köşe başında park eden minibüs şoföründen şikâyetçiğiz.

Pazarda ön sıraya en kaliteli domatesi, arka sıraya elek altı domatesi koyup, müşterisine ezik ve çürük domates veren pazarcıdan da şikâyetçiyiz.

Okulda yeterli bilgi vermeyip bizi dershaneye mahkûm eden öğretmenden de şikâyetçiyiz.

Ya yola çöp atan Murat? Ondan şikâyetçi değil miyiz? İçki içip karısını döven Metin? Ders çalışmayan Ayşe…

Hepsinden şikâyetçiğiz ve tüm bunların sorumlusu eğitim sistemi. Akıllı tahta, laptop ve 4+4+4 gelecek her şey düzelecek öyle mi?

Oysa gerçek farklı. Şoförün ve pazarcının derdi geçim. Öğretmenin ise eli kolu bağlı, yapacağı ya da yapabileceği fazla bir şey yok. Ne kitap yazıyor, ne program hazırlıyor.

Kürsüde nutuk atan hatip, panelde konuşan panelist ya da kahvedeki Mehmet Amca, okuldaki öğrenci gibi 4+4+4 ile ilgili olumlu veya olumsuz her konuşan çocuklara kendi ayakları üzerinde durmayı öğretecek eğitim istiyor.

Ancak, bu işte bir gariplik var. Kimseyi suçlamadan önce geriye dönüp bir bakalım. 1968’de gurup çalışmasına geçtik. Şimdi gurup yok.

1980’de küme konusu olmadan matematik olmaz dedik. Şimdi matematik kitaplarımızda küme konusu yok. 1987’de basamaklı kurun çok güzel olduğunu anlattık. Şimdi basamaklı kur yok. 1990’da ders geçme sistemini getirdik bugün yok.

10’luk not sistemimiz vardı. Önce yüzlüğe, sonra beşliğe geçtik.

Dünya ticaret ile uğraşırken biz ticaret dersini kaldırdık. Her evde bilgisayar var, herkes bilgisayar ile para kazanıyor biz bilgisayar dersini kaldırdık. SBS kötü dedik, OKS’yi getirdik. ÖSS’yi attık, YGS’yi getirdik. Hani çoklu zekâ? O da yok.

Anlaşılan her iktidarın doğrusu farklı. Bilgi, belge, araştırma ve samimiyetle bir şeyler yapmak isteyen üç beş kişi ise arada kaybolup gidiyor. Çocuklarımız kobay, okullarımızsa denek taşı oluyor.

Oysa öğretmen, öğrenci ve veli hepimizin derdi çocuklarımızın daha iyi yetişmesi.

Dileğim bu sefer başarırız.

Mustafa Telli

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]