SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul’da, 2011’in en iyi devlet hastanesi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ile göz dolduruyor.

 

Bölgemizde konumlanan Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ile göz dolduruyor. Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi etkin ve üstün hizmet anlayışı ile vermiş olduğu sağlık hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek vatandaştan tam not aldı.

 

Kartal Haber Gazetesi haber servisi olarak hizmetin sunulduğu Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’ni ziyaret ettik. Hastanenin Başhekimi Dr. İsmail KARTAL ile Evde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu ve Başhekim Yardımcısı Nörolog Dr. Ali Cihat YAKUT’u yerinde ziyaret ederek ayrıntılı bilgiler aldık.

 

İşte o açıklamalar…..

 

Sn. Kartal. Öncelikle hizmet anlayışınız için size çok teşekkür ederiz. Geniş bir bölgeye hizmet veren bir hastaneyi yönetiyorsunuz. Hastanenizde birçok alanda yenilikler yaptınız. Memnuniyet ve güven oranı oldukça fazla. Ekibinizle beraber sağladığınız bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

 

—Yıllarını hastaneye vermiş arkadaşlarımızın deneyimi ve genç arkadaşlarımızın enerjisi ile büyük bir takım kurduk. Tüm çalışanların takım amacı yönünde birleşmeleri sonucunda “ben“ imajı yerine “biz” imajı oluşturduk.

 

Yüzde 99 başarı puanı aldı…

Hastanemiz, Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından 21.12.2011 tarihinde yapılan denetim sonucunda “99” başarı puanı alarak İstanbul Bölgesi Birinci Devlet Hastanesi seçildi. Bu başarının altında yatan sırrımızı,  ekip çalışması ruhunun etkinliğine bağlayabiliriz.

  

Evde Sağlık Hizmetleri nedir?

 

—Sürekli yatarak tedavi olması gereken ve kesinlikle yürüyemeyen yüzde yüz yatağa bağımlı yaşayan yatalak hastalar ile çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere evinde sağlık hizmeti vermektir.

 

2011 yılı sonu itibari ile kaç hastaya hizmet verdiniz?

 

—Mart / 2011 ayında hizmet vermeye başlayan Evde Sağlık Hizmetleri,

Aralık /2011 sonu itibariyle toplam 600 hastaya hizmet vermiştir.

Evde Sağlık Hizmetinin amaçları nelerdir?

— Hastalığın teşhisini koymak olmayıp daha önce branş hekimlerince konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde;

  • Muayene,
  • Tetkik ve tahlil,
  • Tedavi (serum ve enjeksiyon tedavi hariç),
  • Tıbbi bakım ve rehabilitasyon,
  • Sosyal, fizik tedavi (fizyoterapist) ile psikolojik destek,
  • Sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi,
  • Tıbbi cihaz, malzeme ve ilaç kullanımına ilişkin raporların çıkarılması,
  • Hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenecekleri görevleri, hastalık ve bakım hakkında bilgilendirilmesi,
  • Hastalığı ile ilgili kullanması gereken tıbbi cihaz ve ekipmanlarının doğru ve uygun koşullarda kullanması konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesini içermektedir.

 

Sn. Ali Cihat Bey. Gördüğümüz kadarı ile Evde Sağlık Hizmetleri Birimi hastanenizin dış yüzü konumunda.  Evde Sağlık Hizmetleri ekibiniz kaç kişi ile hizmet veriyor?

 

— Birimimiz 2 Hekim, 2 Hemşire, 1 Fizyoterapist, 1 Sosyal Hizmet Uzmanı, 1 Sekreter ve 1 Şoför ile hizmet vermektedir.

 

Evde Sağlık Hizmetlerinize Nasıl başvuruda bulunabilir?

 

— Birimimiz hafta için her gün 08.00 – 16.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bu birimden hizmet almak isteyen bireyler Hastanemiz merkez binasında (istasyon)  bulunan Evde Sağlık Hizmetleri Birimine şahsen ya da  (0216)  586 33 33 nolu telefonu arayarak müracaat edebilirler.

 

 Hastanın Evde Sağlık Hizmetlerine kabulü ne şekilde olmaktadır?

 

— Sağlık kuruluşlarında hastanın veya hastanın tıbbi durumu onay vermeye elverişli değilse kanuni temsilcilerinin bilgilendirilmiş onay formu ile rızası alındıktan sonra evde sağlık hizmeti başlatılmaktadır.

Evde Sağlık Hizmeti için kabul edilen hastalar, verilecek sağlık hizmeti hakkında bilgilendirilir. Eğer hastanın kendisi karar verme yetkisine sahip değilse, devreye kanuni temsilcisi girer. Temsilci, yapılacak tedavi hakkında her türlü bilgilendirilerek tedavinin başlatılması sağlanır. Ancak temsilci sağlık hizmetini kabul etmeme hakkına da sahiptir.

Hasta bakımı açısından evde sağlık hizmetleri tarafından önerilen tedavi planının birey ya da temsilci tarafından kabul edilmemesi durumunda bu tedavi planının uygulanmamasının yol açabileceği riskler anlatılarak hizmetin kabul edilmediğine ilişkin yazılı beyan istenir. Ayrıca hasta evindeki donanım, güvenli ve etkin bakım vermeye uygun olmalıdır.

 

Hastaya verilen sağlık hizmeti ne şekilde sonlandırılır?

 

—Evde sağlık hizmeti sunulan hastanın uygulanan tedavi ile iyileşerek tedavi gerekliliğinin ortan kalkması,

Evde sağlık hizmeti sunulan hastanın hastaneye yatırılma endikasyonunun ortaya çıkması durumunda,

Hasta veya kanuni temsilcilerinin hizmeti sonlandırmak istemesiyle evde sağlık hizmeti sonlandırılabilir.

 

Evde Sağlık Hizmeti verilemeyecek durumlar nelerdir?

 

— Talep edilen tedavi sağlık personeli eşliğinde uygulanacak olsa bile, ev ortamında yapılabilmesi açısından hastanemizin hekimi tarafından tıbbi olarak uygun bulunmaması,

Hastanın akıl ya da ruh hastalığından veya madde bağımlılığından dolayı mahkemelerce ancak hastanelerde tıbbi gözlem ve/veya tedavi altına alınmasına karar verilmesi.

Hastanın veya ailesinin hasta bakım planına ve çalışma şartlarına uymaması, kendi sorumluluklarını yerine getirmemesi ya da evde sağlık hizmeti sunan personele karşı uygunsuz ya da suç teşkil edecek davranışta bulunması durumunda hastanemiz tek taraflı olarak hizmeti durdurabilir ve hizmet sözleşmesini sona erdirebilir.


Sn. Başhekim Bey, Yeni oluşan acil haller Evde Sağlık Hizmetleri’nin görev alanına giriyor mu?

 

—Hayır. Yeni oluşan acil haller kesinlikle evde sağlık hizmetlerinin görev alanına girmez. Bu gibi durumlarda 112 ambulans çağırılmakta ya da doğrudan sağlık kuruluşlarının Acil Servislerine müracaat edilmektedir.

 

Evde Sağlık Hizmetleri konusunda ki hedefleriniz nelerdir?

 

—Evde Sağlık Hizmetlerindeki hedeflerimiz arasında öncelikli olarak Kartal ilçe sınırları içersinde evde sağlık hizmeti bekleyen tüm vatandaşlarımıza ulaşmak ve hepsinin bu hizmetten faydalanmasını sağlamaktır. Daha açık bir ifade ile belirtmek isterim ki yatalak olmayan fakat çok ileri derecede yaşlı, aşırı derecede obez ve benzeri gibi hastalıklarda (yerinden kalkamayan) hastanın hastaneye getirtilmesine gerek kalmadan ihtiyaç dâhilinde her türlü rapor ve prosedürün yerine getirilmesine yardımcı olmak,

Diğer bir hedefimiz ise evde sağlık hizmeti verdiğimiz her hastanın sosyo – ekonomik yapısını inceleyerek yardıma muhtaç olan her hastanın ihtiyacına yönelik çözüm üretebilecek diğer kurumlarla iletişim kurup hastaya en iyi şekilde yardımcı olmaktır.

 

Yakın bir zaman içinde başka bir hizmet alanında da yenilik veya değişiklik söz konusu mu?

 

—Hastanemizde mevcut bulunan Fizik Tedavi Merkezi’ne ek olarak bir ünite daha açtık. Yeni ünite ile beraber günlük 350 – 400 ayaktan hastaya hizmet vermekteyiz. Bunun dışında yakın bir zaman içersinde terminal dönemdeki hastalar için servis oluşturmayı düşünüyor ve planlıyoruz.

 

Sn. Başhekim İsmail KARTAL ve Dr. Ali Cihat YAKUT. Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür eder, başarılarınızın devamını dileriz.

 

 

 Suzan SELBUZ

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]