SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mega projeye Maltepe talip!

Yayınlanma:
ABONE OL

Başbakan Erdoğan’ın “Sedye üstünde, hastane hastane taşınma devrine son verilecek. Hasta, yürüyen bantlarda taşınacak” sözleriyle duyurduğu ve Türkiye’ye sağlık alanında çağ atlatacak olan “Şehir Hastane Kampüsleri”nin İstanbul Avrupa yakasındaki merkezi belli olurken Anadolu yakasında yapılacak mega proje için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

İkitelli’ye inşa edilecek olan 2 bin yataklı hastaneden sonra Anadolu yakasına yapılacak dev hastane kampüsüne yönelik olarak AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Atilla Üstündağ bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında “AK Parti’nin 2023 vizyonu” seçim beyannamesinde belirtilen “Dev Şehir Hastaneleri” projesinin parti teşkilatlarının insan sağlığına ne kadar büyük önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Atilla Üstündağ, Anadolu yakasında her yönüyle bir çekim merkezi oluşturan Maltepe’nin böylesine büyük bir proje için ideal bir yer olduğunun altını çizdi.

Maltepe’nin coğrafi açıdan Anadolu yakasında merkezi bir noktada olduğunu söyleyen Üstündağ, 1 milyar dolarlık mega projenin ilçelerinde gerçekleştirilmesine yönelik olarak sahip oldukları avantajları sıralarken şunları söyledi:

“Halihazırda Süreyya Paşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile hemen yanındaki orman alanını içeren ve 1 milyon 326 bin 172 metrekare büyüklüğündeki arazi bu mega proje açısından çok uygun bir alan teşkil ediyor. Arazinin sağlık lejantında olması, projeye bugün karar verilmesi durumunda yarın başlanabilmesine imkân sağlıyor. Anadolu Şehir Hastanesi diye adlandırdığımız bu dev proje, bütün önemli ulaşım akslarının üzerinde yer alacak. TEM, sahil yolu ve E-5 gibi önemli kara ulaşım yollarının yanında demiryolu da ilçemizden geçiyor. Üstelik üç önemli karayolu da birbirlerine bağlanmış durumda. Bu dev hastane projesinin gerçekleştirileceği yer, Sabiha Gökçen Havaalanına 20, TEM’e ve şehir hatları iskelesine 7, E-5’e 2, metroya 3, minibüs yoluna 5, tren istasyonu ve sahil yoluna 6 dakika mesafede yer alıyor. Ayrıca yeni bağlantı yolları ile bu akslar arasındaki geçişler kolaylaştırılacak. Diğer ilçelere nazaran yerleşik kentsel doku yoğunluğunun azlığı ve bu yoğunluğun da E-5 altında yoğunlaşmış olması büyük bir avantaj. Projenin yapılacağı arazinin olası bir depreme son derece dayanıklı olması yanında ilçe sınırları içerisinde orman alanlarının bulunması ve temiz hava sahasına hâkim olması ile muhteşem bir manzaraya sahip olması da diğer büyük avantajlar olarak sayılabilir.”

AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Atilla Üstündağ yaptığı açıklamada ayrıca 2 bin 700 yataklı ve 7 blok halinde planlanan Anadolu Şehir Hastanesi’nin Maltepe’de gerçekleştirilmesine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini, bakanlığın da projenin sahip olduğu avantajlar nedeniyle Maltepe’ye yapılmasına sıcak yaklaştıklarını belirtti.

 Hastane PPP modeli ile hayata geçirilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara daha iyi hizmet vermek ve dünya standartlarını yakalayabilmek için, İngiltere, İspanya, İtalya, Avustralya ve Kanada gibi ülkelerde kamunun yatırım ihtiyacının karşılanması amacıyla bir finansman modeli olarak uygulanan, ‘Kamu Özel Ortaklığı’ (Public Private Partnership – PPP) modeli ile hayata geçirilecek.

FETHİ SATICI

 

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]