SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tasarım Yarışması’nın birincisi Hüseyin Yüce’nin eseri oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartallı, Kuvayı Milliyeci Kartallı Kazım, adı verilen meydanında yükselen anıtıyla yaşayacak. Kartal Belediyesi’nin açtığı Kartallı Kazım Meydanı Anıt Tasarım Yarışması’nı Heykeltıraş Hüseyin Yüce’nin eseri kazandı.

Kartal Belediyesi dört mahallenin kesişimin deki alanı yeniden düzenleyerek, oluşturulan meydana Kartallı Kazım adını vermişti. Kuvayı Milliyeci Kartallı Kazım bu meydanda yükselecek .

Yaklaşık sekiz dönümlük Kartallı Kazım Meydanında yapılacak anıt için yarışma 30 Mayıs’ta başlamıştı. Yarışmaya katılan eserler 7 kişilik seçici kurul tarafından üç aşamalı olarak incelenip, değerlendirildi. Seçici kurul değerlendirmesinde heykeltıraş Hüseyin Yüce’nin eseri birinci oldu.

Seçici Kurul üyeleri eserleri incelemeden önce, Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan Kartallı Kazım’ın hayatını anlatan belgeseli izledi. Kartallı Kazım Meydanı Anıt Tasarım Yarışması’nın sonuçlanması üzerine, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, seçici kurulu oluşturanlara katkılarından dolayı teşekkür ettikten sonra şunları söyledi: “Kartal Belediyesi olarak ilçemize, tarihimize, kültürümüze katkısı olanları hemşehrimiz olarak kabul ediyor ve adlarının yaşatılmasının da bizler için bir borç olduğunu düşünüyoruz. Kurtuluş Savaşı yıllarında, Anadolu yakasındaki Kuvayı Milliye örgütlenmesinde, Yahya Kaptan’a bağlı olarak yararlılıklar gösteren Bahçıvan İbrahim ya da kendi taktığı adıyla Kartallı Kazım’ı da bu kapsamda değerlendiriyoruz. Bu vesileyle, Kartallı Kazım’ın şahsında Türkiye’nin varlık mücadelesine katkıda bulunan tüm isimsiz kahramanları da saygıyla anıyorum. Aynı zamanda, yazdığı şiirleriyle Kartallı Kazım’ı ölümsüzleştirip bizlere tanıtan büyük ozanımız Nazım Hikmet’i de saygıyla anıyorum.”

Eseri birinci olan heykeltıraş Hüseyin Yüce’yi de kutlayan Başkan Altınok Öz, daha önce yine Kartallı olan Neyzen Tevfik’in heykelini yaptırarak ilçemize kazandırmıştık dedi. Uğur Mumcu Mahallesindeki kent meydanına da Uğur Mumcu heykelinin dikileceğini belirterek, 18 Haziran – 9 Temmuz tarihleri arasında Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumu yapılacağını söyledi. Başkan Öz: “Kartal’da 18 Haziran’dan 9 Temmuz’a kadar açık sanat atölyesi çalışması şeklinde bir taş heykel sempozyumu yapacağız. Uluslar arası sanatçıların katılacağı çalıştay şeklinde yapılacak sempozyumda üretilecek eserler, çalıştay sonrasında Kartal’ın çeşitli noktalarında sergilenecek” dedi.

Kartal Belediyesi’nin yaptığı Kartallı Kazım Meydanı Anıt Tasarım Yarışmasında Seçici Kurul, Işık Üniversitesi’nden Prof.Dr. Işık Hızal, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof.Dr. Remzi Savaş, Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berika İpekbayrak, yüksek heykeltıraş Niyazi Dedeoğlu, Sakarya Üniversitesi’nden Prof.Dr.Nilgün Bilge, Haliç Üniversitesi’nden Prof.Dr.Mete Ünal, Hacettepe Üniversitesi’nden Doç.Dr. Mete Demirbaş’tan oluşurken, Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz, Kartal Belediye Meclis Üyesi ve mimar Osman Güdü, Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Ertan, Fügen Mavi danışman jüri olarak anıt seçiminde görev yaptılar.

Yarışmayı kazanan Hüseyin Yüce Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü mezunu. Yüce’nin Türkiye’ye kazandırdığı çok sayıda sanat eseri bulunuyor. Hüseyin Yüce serbest heykeltıraşlık yapıyor.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]