SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartalspor’da şirketleşme için adım atıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Bank Asya 1.Ligin korkulu rüyası Kartalspor, kurumsallaşması noktasında başlatılan çalışmalar meyvesini verdi ve gerçekleştirilen olağan üstü Genel Kurulla Kartalspor’un ŞİRKETLEŞME KARARI oy birliğiyle kabul edildi.

Divan Başkanlığını Av Kadri Ateş getirilirken, Divan Kâtipliklerine de İl Genel Meclis üyesi Kenan Çakal ve Kartal Belediyesi önceki Özel Kalem Müdürü Yusuf Koç, getirildi. Bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra ilgili madde oylandı ve gerçekleştirilen TÜZÜK değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

Temekliler bölümünde birer konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz ve Kartalspor eski yöneticilerinden, Kartalspor Genel kurul üyesi ve Çaykur Rizespor Başkan vekili Halim Mete, Kartalspor’un şirketleşmesi konusunda önemli ve dikkat çekici açıklamalarda bulundular. İlk konuşmayı Kartal Belediye Başkanı ve Kartalspor Onursal Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptı.

KARTALSPOR KENDİ YAĞI İLE KAVRULACAK

Başkan Öz, gerçekleştirilen TÜZÜK tadilatı ile Kartalspor’un kendi yağı ile kavrulması noktasında TARİHİ KARARIN oy birliği ile alınmasını şöyle yorumladı: “  Kendi yağı ile kavrulan bir Kartalspor yaratmalıyız ki bunlar kişilerin veya siyasetin veya belediyenin elinde OYUNCAK olmasın. Çok önemli bir karar verdiniz ben bu günü Kartalspor’un KURTULUŞ GÜNÜ GİBİ GÖRÜYORUM.

Tabi belediye olarak veya sporun içinden gelen biri olarak diyorum ki, bundan sonraki çalışmamız mutlaka Stadyumun inşa edilmesi konusunda TOKİ ile görüşmemiz var. Aynen Seyrantepe modeli gibi buradaki belediyenin arsasını verip, uygun yerde bir MODERN stat inşa edilmesidir. Tahmin ediyorum Kartal için bizim için ideal olan 15 bin seyirci kapasiteli bir Stat olması olmasıdır. Altında alış veriş yerleri iki tane en az antrenman sahası, kulüp yönetim binası olmak üzere olan projemizi, düşüncemizi ilgili kişilere aktardık. Onlarla olursa olur, onlarla olmazsa bir başka şekil arayışı içine gireriz.  Mesela Avrupa Yatırım Bankasına müracaat edip, KREDİ alıp Kartalspor’un Stadını biz kendimiz inşa ederiz. Mutlaka buda önemli onuda yapıp ileri hedefleri tutturmamız lazım” diye konuştu.

ZİHNİYET DEĞİŞİMİ BİRDEN OLMUYOR

Öz, şöyle devam etti: “ Bu zihniyet değişimi ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz biliyorsunuz biz Belediyespor’u kurmuştuk. Kartalspor’a hizmet etsin düşüncesindeydik. İki yıldır destek olmadığını görüyorum. Çünkü bizim buradaki amacımız Kartal’ın yeteneklerini Kartalspor’ da oynayamayacak ama daha alt kademe de oynayabilecek kişileri orda olgunlaştırmak istedik. Onla ilgili bazı sıkıntılar yaşanıyor ama buda doğal bir süreç.

Çünkü ZİHNİYET değişimi birden olmuyor onu da kurduğumuz taktirde  Kartal’daki Amatör takımlar yani 3.ligdeki ve ya Bal ligindeki bir  takımlar  ve onun üstündeki Kartalspor ve Kartal’ın gençleri. Bu yöndeki düşünceyi tam oturtabilirsek Kartalspor’un da sorunları kalkmış olacak. Bu tür kulüpler kişilere bağlı olmadan, sürekli gelir elde edebilecek bir yapıya kavuşmadan desteklenmesi gerekiyor. O oluşum tam olana kadar bu desteği biz vereceğiz ondan sonra da  Şirket bu yapıyı ve kimseye bağlı olmadan idare yapısını tamamen oluşturması gerekiyor. Burada çok önemli bir görev düşüyor Kartalspor’a emeği geçmiş olan siz büyüklere. Burada da önemli bir yapılanma içinde yer almanız ve vazifeden kaçmamanız gerekiyor diyorum hepinize sevgiler saygılar sunuyorum. Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

YÖNETİCİ PARA VERMEZ, PARA BULUR

Çaykur Rizespor Başkan vekili ve Kartalspor’un eski yöneticilerinden Halim Mete, Kartalspor’un şirketleşmesi konusunda görüş ve tavsiyelerini şöyle yaptı: “ Kulüplerin yönetimine paralı yöneticiler alınmalı düşüncesi bana göre çok yanlış, yönetici paralı olmayacak ve yönetici para bulacak. Bununda mesela şöyle oluşumları var. A firmasına B firmasına gidecek ve “Arkadaş şirketimize Reklam ver buyur faturasını diyecek” işte olay budur” hatırlatması yaptı.

Kartalspor sosyal tesislerinde gerçekleştirilen Genel Kurula Kartal Belediye Başkanı, Kartalspor Onursal Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Vekili  ve Kartalspor Başkanlarından Ergun Öztaner, Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı, Kartal Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turgut Mermertaş, Başkan Yardımcısı Hasan Kumral, Kartal Belediyesi Meclis üyesi, Spor Komisyonu Başkanı Atilla Duman, Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas, Kartalspor eski yönetim kurulu üyelerinden ve Çaykur Rizespor Başkan Vekili Halim Mete, Kartalspor’un eski efsane futbolcuları Sinan Mercenkaya, Sinan Uzunkaya  ve Kartalspor Genel Kurul üyeleri katıldı.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Spor
14 Nisan 2024
Galatasaray’ın yıldızı Davinson Sanchez için transfer görüşmeleri başladı

Galatasaray’ın defans oyuncusu Davinson Sanchez’in takımdaki geleceği ile ilgili karar verildi. Galatasaray’ın defans oyuncusu Davinson Sanchez için transfer piyasası hareketlendi. Kolombiyalı oyuncunun menajeri Fernando Villarreal, transfer görüşmeleri yapmak üzere İtalya’ya uçtu. MENAJER İTALYA’DA: TRANSFER KAPIDA MI? Sanchez’in geleceği büyük merak konusu olurken, oyuncunun temsilcisi Villarreal’in İtalya ziyareti transfer dedikodularını alevlendirdi. Sanchez daha önce Napoli ile […]

Spor
13 Nisan 2024
Süper Lig’de İlk Yabancı VAR Hakemi Atandı

Süper Lig tarihinde ilk kez bir yabancı hakem VAR hakemi olarak görev yapacak. Süper Lig’in 32. haftasında Ankaragücü ile Gaziantep FK arasında oynanacak maç, İspanyol hakem Mario Melero Lopez VAR olarak görev yapacak. Bu atama, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yabancı MAÇ DETAYLARI VE HAKEM BİLGİLERİ Maç : Ankaragücü-Gaziantep FK Stadyum : Eryaman Stadı İLGİLİ HABER […]